Hoogtepunten van het afgelopen jaar

Kerstconcert 2017: OtherWise ChristmasWise 2

 

OtherWise zingt “de sterren van de hemel” in de Gelderlandfabriek. 

  

Op zaterdagavond 16 december was het buiten herfstachtig, maar binnen in de Gelderlandfabriek creëerde vrouwenkoor OtherWise een mooie, warme Kerstsfeer met haar tweede éigen Kerstconcert "OtherWise ChristmasWise".

 

Het publiek werd in de prachtig gedecoreerde grote zaal getrakteerd op een gevarieerd programma uit het recente repertoire van OtherWise afgewisseld met mooie jazz-stukken van combo De-Lovely met zangeres Marianne Koopman.

Marianne zong ook drie liederen samen met het koor, waarbij haar solo in het lied Silent Night diepe indruk op het publiek maakte.

 

Dirigent Roedie Robeer die al 31 jaar de directie van het koor verzorgt, liet ook dit jaar weer zijn expertise zien in het prachtige speciaal door hem gearrangeerde Kerstrepertoire.

Hij bracht het koor tot een hoog niveau waarbij gesteld mag worden dat OtherWise wederom "piekte" in de Gelderlandfabriek. 

Jos Rodermans, die al vele jaren lang de muzikale begeleiding van het koor tijdens kerstconcerten verzorgt, kreeg een podium om solo een pianowerk van componist Satie ten gehore te brengen. Dat deed hij met veel bezieling.         

Presentatrice Marit van de Warenburg leidde het publiek op levendige wijze door het programma heen.

 

Het koor zong afwisselend a capella nummers en nummers die op de piano werden begeleid.

Met het nieuwe a capella nummer "That’s Christmas to me" liet OtherWise zien, horen en voelen wat Kerstmis echt voor de vrouwen betekent. 

 

Traditioneel zagen de vrouwen er prachtig uit in de zwart-rood-zilver combinatie, maar opvallend was dit jaar dat de vrouwen door een subtiele choreografie de liederen met veel meer energie en zichtbaar plezier op het publiek overbrachten. 

OtherWise ging opnieuw succesvol “ChristmasWise” !