Hoogtepunten van het afgelopen jaar

Open monumentendag Culemborg op 8 september 2018

 

 

Vanwege het 700-jarig bestaan van Culemborg had ook de Open Monumentendag dit jaar een extra feestelijke invulling gekregen met cultuur in de breedste betekenis van het woord. 

Ook vrouwenkoor Otherwise gaf acte de presence met twee korte concerten.

 

Het eerste in de buitenlucht op het fraaie Weeshuisplein. 

Het weer werkte mee; het bleef droog en de zon deed een voorzichtige poging zich te laten zien.

 

Daarna spoedden we ons richting de Synagoge voor het volgende concert, na eerst nog aandachtig naar wat poëzie van een van de stadsdichters te hebben geluisterd. Vervolgens zongen we hier toch maar in de kerk (synagoge) omdat het geluid buiten vanuit de Markt ons dreigde te overstemmen. 

 

De nummers hebben we gekozen uit het repertoire dat we het afgelopen voorjaar hebben uitgevoerd, omdat we tijdens de zomervakantie natuurlijk niet hebben kunnen repeteren. 

Maar dat gaf niets want liedjes als Rythm of Life,  Nine Million Bicycles en Circle of Life blijven een feestje om te zingen. 

 

Na dit optreden in de zomer gaan we weer aan een nieuw kerstrepertoire beginnen.

We verheugen ons nu al op de uitvoeringen tijdens de kerstperiode!


Heilige Huisjes / Muzikale Wandeling Culemborg 2018

 

 

 

OtherWise en de Muzikale Wandeling.

 

Dat Culemborg in 2018 700 jaar bestaat zal niemand zijn ontgaan.

In dat kader zijn ook drie muzikale wandelingen door Culemborg georganiseerd.

In vijf kerken vinden op 3 achtereenvolgende zondagen in juni optredens plaats van heel diverse muziekgezelschappen (muzikaal/vocaal).

 

Vrouwenkoor OtherWise had de eer om op de eerste zondag vlak voor de katholieke Barbarakerk, naast de Binnenpoort, in de stralende zon drie korte optredens te verzorgen. 

Zoals gebruikelijk ook hier weer met een heel divers samengesteld repertoire.

Eigenlijk had het concert in de kerk moeten plaatsvinden maar het was te aanlokkelijk om de gasten van een naastgelegen terras, alsmede alle voorbijgangers, te trakteren op een muzikaal intermezzo.

 

Het nadeel van deelnemen aan een dergelijke activiteit is vaak dat je, als koor, dan geen gelegenheid hebt om te luisteren naar de andere optredens in de stad.

Maar daar had de organisatie van Culemborg 700 iets op gevonden.

De middag werd afgesloten met een concert in de Grote of Barbarakerk waarin alle vijf de gezelschappen alsnog voor elkaar en het publiek (volle bak!) een paar nummers of stukken ten gehore konden brengen.

Een waar feestje!

 


Fulco's Vocaal Festival 2018

 

 

Op zaterdag 26 mei 2018 vond het tweejaarlijkse Fulco’s Vocaal Festival in IJsselstein plaats, waaraan Vrouwenkoor OtherWise trouw deelnemer is.

De mussen vielen van het dak, maar dat vormde geen enkel beletsel voor een spetterend optreden.

Op verschillende plekken in het prachtige stadje werden de sterren van de hemel gezongen door vele koren uit het hele land van heel diverse signatuur. 

Otherwise zong in een paar gezellige kroegen en als laatste in de prachtige trouwzaal van het oude stadhuis. 

Het repertoire was heel divers samengesteld en bestond uit nummers van onder andere Boudewijn de Groot (Jimmy, Avond), the Beatles (Yesterday en Blackbird) en een heel apart

a capella nummer uit Disney’s Frozen (Vuelie).

Uitsmijter was het nummer The Rythm of Life, altijd een spektakel om te zingen en om naar te luisteren.

De horeca had een goede dag en droeg zeker bij aan een gezellige en muzikale dag.

We kijken er nu al naar uit om over twee jaar opnieuw een bijdrage te leveren aan dit mooie en goed georganiseerde festival!

 

 

 


Kerstconcert 2017: OtherWise ChristmasWise 2

 

OtherWise zingt “de sterren van de hemel” in de Gelderlandfabriek. 

  

Op zaterdagavond 16 december was het buiten herfstachtig, maar binnen in de Gelderlandfabriek creëerde vrouwenkoor OtherWise een mooie, warme Kerstsfeer met haar tweede éigen Kerstconcert "OtherWise ChristmasWise".

 

Het publiek werd in de prachtig gedecoreerde grote zaal getrakteerd op een gevarieerd programma uit het recente repertoire van OtherWise afgewisseld met mooie jazz-stukken van combo De-Lovely met zangeres Marianne Koopman.

Marianne zong ook drie liederen samen met het koor, waarbij haar solo in het lied Silent Night diepe indruk op het publiek maakte.

 

Dirigent Roedie Robeer die al 31 jaar de directie van het koor verzorgt, liet ook dit jaar weer zijn expertise zien in het prachtige speciaal door hem gearrangeerde Kerstrepertoire.

Hij bracht het koor tot een hoog niveau waarbij gesteld mag worden dat OtherWise wederom "piekte" in de Gelderlandfabriek. 

Jos Rodermans, die al vele jaren lang de muzikale begeleiding van het koor tijdens kerstconcerten verzorgt, kreeg een podium om solo een pianowerk van componist Satie ten gehore te brengen. Dat deed hij met veel bezieling.         

Presentatrice Marit van de Warenburg leidde het publiek op levendige wijze door het programma heen.

 

Het koor zong afwisselend a capella nummers en nummers die op de piano werden begeleid.

Met het nieuwe a capella nummer "That’s Christmas to me" liet OtherWise zien, horen en voelen wat Kerstmis echt voor de vrouwen betekent. 

 

Traditioneel zagen de vrouwen er prachtig uit in de zwart-rood-zilver combinatie, maar opvallend was dit jaar dat de vrouwen door een subtiele choreografie de liederen met veel meer energie en zichtbaar plezier op het publiek overbrachten. 

OtherWise ging opnieuw succesvol “ChristmasWise” !