Vrouwenkoor OtherWise
Stacks Image 283

Agenda

Voor alle activiteiten, klik op 'Lees meer', of ga naar de pagina 'Nieuws'.

 
contact

Kerstconcert 14 december 2013

Verrassend Kerstconcert Vrouwenkoor OtherWise en Kon. Harmonie Pieter Aafjes

De 23e editie van het Kerstconcert van de Kon. Harmonie Pieter Aafjes en Vrouwenkoor OtherWise werd dit jaar gekenmerkt door een aantal verrassende nieuwe elementen. Nieuw was de duopresentatie van het concert; Marit van de Warenburg maakte haar debuut en samen met het vertrouwde gezicht van Jurriën van de Veer werden de stukken van orkest en koor op levendige wijze aangekondigd. Na het openingswoord van Cees Hoogendoorn namens de sponsoren Rabobank en Van Noord, bracht de harmonie onder leiding van Heinz Friessen enkele prachtige nieuwe stukken ten gehore. De opening met De Grote Poort van Kiev was indrukwekkend; het largo from The New World Symphony werd door het publiek ademloos beluisterd.

 Vrouwenkoor OtherWise had onder leiding van dirigent Roedie Robeer een mooi programma ingestudeerd met nieuw repertoire Children en Let it Snow! Nieuw dit jaar was de samenwerking met individuele leden van de Harmonie.  De opening van het koor met Hark! The Angels sing Gloria werd omlijst door trompetmuziek van Miriam de Jongh en Jack van Zijl. Leo Woerdenbach heeft op contrabas diverse nummers van het koor opgeluisterd, met name het Perfect Christmas Night werd daardoor extra swingend.

In het jaar dat in het teken staat van de kroning van Koning Willem-Alexander heeft Pieter Aafjes gekozen voor de samenwerking met bandoneoniste Simone van der Weerden. Op prachtige wijze begeleidde zij een tweetal nummers  van componist Piazolla, waarvan het Adios Nonino bij breed publiek bekend is sinds het huwelijk van de huidige koning en koningin in 2002. Simone wist met haar prachtige spel bij het publiek weer de herinnering op te roepen aan de traan van Maxima tijdens de huwelijksviering.

Naast de door Jos Rodermans begeleide nummers werd door OtherWise ook een aantal a capella nummers uitgevoerd. In de wederom prachtig verlichte kerk kwam het nummer Fragile van Sting goed tot zijn recht. Met het nummer Riu riu Chiu waarbij de percussie door Pieter Aafjes leden Robbert Brak en drumtalent Gijs werd verzorgd, heeft het koor haar veelzijdigheid getoond. Met  het Christmas Festival van Anderson bracht Pieter Aafjes de kerstsfeer er goed in.  Na het dankwoord van de voorzitters van de verenigingen aan met name de sponsoren Rabobank en Van Noord die het mogelijk gemaakt hebben dat dit grote concert voor een klein entree bedrag bezocht kon worden, werd met het White Christmas door koor en orkest afgesloten en ging het publiek tevreden huiswaarts.